Welke pomade moet je kopen?

Om te beginnen met je de keuze maken tussen een pomade op waterbasis of een pomade op oliebasis. Die keuze moet gebaseerd zijn op de stijl die je wilt behalen en hoe je de pomade in je levenstijl wilt integreren.

Als je je haar bijvoorbeeld goed op zijn plaats wilt houden tijdens je dagelijkse bezoekje aan de gym of een rustig potje voetbal, is een pomade op oliebasis je beste keuze. Een pomade op oliebasis zal je haar op zijn plek houden, zelfs als je hevig aan het zweten bent.

Het is een stuk moeilijker om een oliebasis pomade volledig uit je haar te krijgen. Olie mixt niet met water, dus je spoelt het niet zomaar uit. Dus je ruilt een stukje gemak en comfort in voor ultieme hold, shine en stylability.

Aan de andere kant van het spectrum heb je waterbasis pomades. Je zult met een pomade op waterbasis nooit dezelfde shine krijgen als met een oliebasis, maar ze zijn wel relatief makkelijk uit te spoelen.

Als je de hele dag op kantoor aan het werk bent en een relaxt product wilt om je haar met te stijlen is een waterbasis dus je beste optie. Een ander voordeel/nadeel van een waterbasis pomade is dat ze opdrogen in je haar. Dus het hangt er vanaf of je je haar in een vaste stijl wilt krijgen of dat je liever de mogelijkheid hebt om je haar te restylen.

 

Beste pomade voor dik, krul, dun of fijn haar?

 Dit hangt vooral af van de stijl die je wilt behalen met je pomade. Als je dik en stug haar hebt wat niet goed op zijn plek blijft zitten is een pomade met een sterke hold je beste optie. Dit geld ook voor krullend haar. In het geval van krullend haar is een strong hold oliebasis pomade je beste optie.

Als je wat dunner haar hebt en je wilt een natuurlijke luchtige look creëren, dan is een pomade met minimale hold perfect. Omdat het product minder zwaar is zakt je haar dus minder snel in en kan je een hogere pomp creëren.