Wat zijn de mogelijkheden van een jacuzzi?

Wilt u een jacuzzi kopen? Dan is het verstandig om eerst goed te bedenken wat alle mogelijkheden zijn op dit gebied. Een jacuzzi is immers een hele investering. Er zijn vele opties waaruit u moet en kan kiezen. We zetten ze op een rijtje.

Binnen of buiten

De eerste belangrijke vraag is of u de jacuzzi binnen of buiten wil. Beiden hebben voor- en nadelen. Een jacuzzi binnen is fijn als u in de winter niet in de kou wil zitten en als u privacy wil. Een jacuzzi buiten is vaak goedkoper en is minder gedoe dan het plaatsen van een jacuzzi in uw huis. Ook is een jacuzzi buiten erg leuk als u onder fijne weersomstandigheden buiten wil relaxen of tijdens een feestje. Wel kost een jacuzzi buiten meer tijd aan onderhoud, omdat u te maken heeft met vuil, bladeren enzovoorts. Beslis dus eerst of u buiten of binnen een jacuzzi wil laten plaatsen.

Formaat jacuzzi

Een andere belangrijke vraag die u uzelf moet stellen is voor hoeveel personen het gebruik van de jacuzzi is bedoeld. Er zijn kleinere jacuzzi’s voor bijvoorbeeld 3 of 4 personen en grotere jacuzzi’s voor bijvoorbeeld 6 personen. Ook moet de jacuzzi natuurlijk passen op de plek die hiervoor is bedoeld. Het voordeel van een jacuzzi tegenover een zwembad is natuurlijk wel dat u hier veel minder ruimte voor nodig hebt, er kan dus bijna altijd wel een plekje worden gevonden voor het plaatsen van een jacuzzi.

Accessoires

Tegenwoordig worden producten steeds luxer en luxer. Zo ook een jacuzzi. Er zijn zoveel opties en extra’s die u erbij kunt nemen. Denk aan een TV, speakers, WiFi integratie, watervallen, LED-verlichting enzovoorts. U kunt het dus zo duur maken als u zelf wil. Zoekt u een jacuzzi voor in de tuin en geeft u veel feestjes, dan is bijvoorbeeld een jacuzzi met een radio, speakers en LED-verlichting een goede optie. Bent u op zoek naar rust, dan kan een jacuzzi met een waterval erg rustgevend zijn.

Kwaliteit

De kwaliteit van een jacuzzi is enorm belangrijk. Zoals al gezegd is een jacuzzi een grote investering, u wil natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Daarom is het van belang dat u een jacuzzi koopt van een hoge kwaliteit. U kunt het beste op zoek gaan naar een jacuzzi van Europese kwaliteit. Dit is prijziger dan bijvoorbeeld een Chinese kwaliteit jacuzzi, maar hij gaat dan ook veel langer mee. Goedkope aanschaf is vaak duur op de lange termijn. Slechte isolatie betekent bijvoorbeeld een hoog stroomverbruik, een korte garantietermijn en kapotte onderdelen. Uiteraard zijn niet alle Chinese jacuzzi’s slecht, maar door het grote aanbod zijn de goede jacuzzi’s moeilijk te onderscheiden van slechte kwaliteit.