Wat kan er kapot gaan aan je jacuzzi?

Er zijn redelijk wat onderdelen die kapot kunnen gaan aan uw jacuzzi of spa, sommige zal je zelf redelijk gemakkelijk kunnen vervangen, bijvoorbeeld de filtercartridge. Echter zijn de meeste onderdelen moeilijk zelf te vervangen of repareren, ook wordt dit niet aangeraden omdat hierdoor enige garantie kan weggaan. Vaak heeft het bedrijf waar je de jacuzzi gekocht hebt een onderhoud of reparatie dienst, als dit niet het geval is zijn er bedrijven die je zelf kan inhuren, bijvoorbeeld Spa Care Brabant.

Lekkages zijn vaak moeilijk te vinden

Lekkages zijn uiteraard heel vervelend om te hebben, er kan veel water verloren gaan en ze kunnen op meerdere plekken plaatsvinden. Vaak is het repareren van de lekkages niet eens het moeilijkste, het vinden ervan is vaak lastig. Ervaren monteurs zijn zeer deskundig in het opsporen en repareren van deze lekkages. De meest voorkomende onderdelen die kunnen lekken zijn diverters, air regulators, pompen of leidingen. Als je merkt dat er iets lekt, neem dan zo snel mogelijk contact op om het te laten repareren. Elektronische schade is iets wat je wilt voorkomen omdat het vaak relatief duur is om te repareren.

Kapotte pomp

Een kapotte pomp is vervelend, er kunnen ook een aantal oorzaken zijn waarom de pomp het niet meer doet. Van simpele zekeringen tot displays die kapot zijn, ook de pomp zelf kan natuurlijk stuk gaan. Als dit het geval is zou je gelijk moeten bellen om deze te vervangen.

UV-lampen

UV-lampen of ozonators zijn zeer belangrijk om het badwater schoon te houden, beide hebben een desinfecterende werking die ervoor zorgt dat je jacuzzi bacterie en algenvrij blijft. Ozonators dienen eens in de twee jaar vervangen te worden, er kan een ophoping bacteriën en vuil ontstaan als je dit niet doet. Gevolgen hiervan zijn dat je een onprettige huidaandoening krijgt waarvan je zeer veel jeuk kan krijgen. Als de UV-lamp kapot is moet deze ook vervangen worden.

Chinese kwaliteit

Vaak zijn spa’s van bepaalde merken uitgerust met Chinese elektronica, deze zijn een stuk minder betrouwbaar en ook niet meer te verkrijgen. Als de alles behalve de elektronica nog in orde is, daarmee bedoel we de kuip, het frame, de pompen en de omkasting, dan wordt het aangeraden om de spa om te bouwen met Amerikaanse apparatuur. Hierdoor kan je nog jaren zorgeloos genieten van uw spa, wetende dat als er iets elektronisch kapot gaat het snel en gemakkelijk gerepareerd of vervangen kan worden.