Verschillende vormen van ontharen

Het lekkere weer komt er aan en dat bekent dat binnenkort de jurkjes en korte broeken weer uit de kast worden gehaald. Gladde benen en oksels zijn dan niet geheel onbelangrijk. De meeste vrouwen zullen vaker met het warme weer een scheermes er bij pakken. Ontharen kan op veel verschillende manieren. Je kan je lichaam scheren met een scheermes, ontharen met ontharing crème, epileren, harsen en ga zo maar door. Iedereen onthaart zijn/haar lichaam op de manier waarop hij/zij het fijn vindt. De ene persoon vindt harsen bijvoorbeeld niet fijn en pijnlijk. En de ander krijgt een geïrriteerde huid na het scheren. Hieronder lees je de meest voorkomende fouten bij het scheren en wat je hier aan kan doen.

De meest voorkomende fouten bij het scheren

Er zijn mensen die op een verkeerde manier ontharen. Als je op een verkeerde manier onthaart, kan je last krijgen van een geïrriteerde huid of ingegroeide haartjes. Regel nummer één van het scheren met een scheermes: Gebruik altijd scheerschuim of zeep. Scheren zonder scheerschuim of zeep kan de huid irriteren. Na het scheren zonder scheerschuim of zeep, voelt de huid branderig aan. Scheerschuim zorgt er voor dat de huid gladder wordt, en dat het scheren makkelijker gaat. Tegen de richting in scheren is de nummer één fout die veel mensen begaan. Als je tegen de richting in scheert, heb je de kans dat er ingegroeide haartjes komen. Het is het beste om te scheren met de richting mee van de haargroei. Je scheermes moet je geregeld vervangen, omdat de mesjes stomp worden na een tijd.  Een tip voor na het scheren: smeer je in met een bodylotion. Je huidt wordt hier zacht van.

Ontharen door middel van laseren

Een andere manier van ontharen is laseren. Laseren is tegenwoordig erg populair, omdat dit een effectieve manier is van ontharen. Tijdens het laseren worden de haren vernietigd door lichtstralen. Een laserapparaat geeft een lichtstraal af dat het haarzakje vernietigd door de warmte. Veel mensen denken dat laseren pijnlijk is, omdat de haren als het ware worden weggebrand. Dat is niet in elke gevallen zo. Smooth Laser Clinic is gespecialiseerd in het pijnloos ontharen. Met een speciale laser wordt de warmte geleidelijk opgebouwd, waardoor het geen pijn veroorzaakt. Door te laseren verliezen de haarzakjes voedende eigenschappen die ze nodig hebben om te groeien. Er kunnen na het laseren geen nieuwe haartjes meer groeien. Het laseren bestaat uit verschillende behandelingen om een optimaal resultaat te krijgen. Wil jij van ongewenste haren af? Kies voor 100% pijnloos ontharen en geniet van een optimaal resultaat.