Verkoudheid: zo kom je er het snelst van af!

Heb je momenteel last van een verkoudheid? In dat geval wil je hier zo snel mogelijk van worden verlost. Er zijn gelukkig verschillende manieren om een verkoudheid op te lossen. In dit artikel geven we een aantal handige tips, die je hierbij kunnen helpen. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om een saunacomplex te bezoeken bij een verkoudheid? De warmte van een sauna zal ertoe leiden, dat je luchtwegen geopend worden. Op deze manier kom je sneller van de verkoudheid af! Vergelijk het met het nemen van een warm bad of een warme douche tijdens de verkoudheid. Ook hierbij zullen je luchtwegen geopend worden, wat een positieve invloed heeft op je gezondheid. Er zijn echter meer mogelijkheden op de verkoudheid te verhelpen.

Tip: wanneer je je minder fit voelt, is het belangrijk om voldoende te slapen! Je lichaam heeft rust nodig om zich te herstellen.

Gebruik een neusspray met een zoutoplossing

Naast de mogelijkheid om een sauna te bezoeken of een warme douche te nemen, kan ook het gebruik van een neusspray met zoutoplossing helpen. Kijk hierbij ook naar de aanwezigheid van het stofje xylometazoline. Deze stof draagt bij aan het terugdringen van de verkoudheid, waardoor je al snel een fitter gevoel zal ervaren. De verschillende sprays voor je verstopte neus kun je tegenwoordig eenvoudig online bestellen. Zo hoef je hier de deur niet voor uit! Om de spray langer te kunnen gebruiken, is het verstandig om deze na het gebruik af te nemen met een doekje. Lees voor het gebruik van een neusspray altijd eerst de bijsluiter door.  

Voldoende frisse lucht is essentieel

Om een verergering van de verkoudheid tegen te gaan, lijkt het vaak aantrekkelijk om alle ramen en roosters dicht te zetten in huis. Het tegendeel blijkt echter waar te zijn! Het is veel slimmer om voor een goede ventilatie in huis te zorgen bij een verkoudheid. Een droge en warme lucht kan voor een irritatie aan de slijmvliezen zorgen. Dit leidt er vervolgens toe, dat de klachten toenemen en je jezelf nog minder fit zal voelen. Om de droge lucht wat vochtiger te maken zou je niet alleen voor een goede ventilatie kunnen zorgen. Ook het gebruik van speciale luchtbevochtigers helpt om de lucht wat vochtiger te maken.

 

Je neus ophalen in plaats van je neus snuiten

Het is vaak een ontzettend vies geluid, wanneer iemand in je omgeving zijn of haar neus ophaalt. Daarbij is het bepaald niet prettig, om steeds met slijm in je mond te lopen. Toch blijkt het verstandiger te zijn om je neus op te halen, dan om deze te snuiten. Dit klinkt wellicht gek, aangezien je bij het snuiten van je neus voor de afvoer van slijm zorgt. Het valt te verklaren door het feit, dat je bij het snuiten van je neus snot afvoert naar je bijholten. Op deze manier neem de kans op een ontsteking van de bijholten toe. Mocht je toch voor het snuiten van je neus kiezen, bijvoorbeeld bij je werkgever, zorg er dan voor dat je een neusgat per keer doet. Gooi vieze zakdoeken direct weg!