Tips voor het onderhouden van een jacuzzi

Het onderhouden van de jacuzzi kan voor sommige mensen een behoorlijke last zijn. Het onderhouden van je jacuzzi hoeft ook allemaal niet ingewikkeld te zijn of veel tijd in beslag te nemen. Spa Care Brabant geeft in dit artikel een aantal tips voor het onderhoud

Verversen van het water

Het water van een jacuzzi moet gemiddeld een keer in de drie maanden worden vervangen. Dit heeft verder ook niet te maken met de frequentie dat de jacuzzi wordt gebruikt, wat veel mensen overigens wel denken. Na een bepaalde tijd zit het water namelijk vol met dode bacteriën en chemicaliën die zijn uitgewerkt.

Filter tijdig vervangen

De filter tijdig vervangen is ook belangrijk. Dit moet ook zo een keer per week gebeuren. Na een bepaalde tijd is het echter niet meer mogelijk om een filter te reinigen. Dan zit dit filter namelijk vol met bepaalde vetten en oliën. Dit heeft vervolgens invloed op waterbalans. Dan kan beter ook het gehele filter worden vervangen.

Reinigen van de leidingen

De leidingen worden vaak vergeten om tijdig schoon te maken. Om tijd te besparen wordt er daarom ook vaak geadviseerd om dit gelijktijdig te doen met het vervangen van het water. Zorg er wel voor dat je beschikt over de juiste onderhoudsmiddelen bij het reinigen van de leidingen. Dergelijke middelen voor het reinigen van nieuwe leidingen kun je zelf heel gemakkelijk online kopen in een webshop die gespecialiseerd is in jacuzzi onderhoud.

Onderhoudsbeurt laten uitvoeren

Zie je het echt niet zitten om de jacuzzi zelf te onderhouden, dan kun je er ook voor kiezen om een afspraak te maken met de specialist. Dan kan er een samenspraak een onderhoudscontract worden opgesteld voor het onderhouden van de jacuzzi. Daarbij wordt tevens ook altijd alles nagekeken en waar nodig ook direct enkele onderdelen vervangen. Wellicht kun je deze afspraak ook maken met de partij waar je de jacuzzi gekocht hebt? Dit is vaak wat makkelijker schakelen en daarbij hebben ze ook voldoende expertise over dit type jacuzzi.