Spa essentials: wat neem je mee?


Ga je binnenkort naar de spa en weet je niet precies wat je mee moet nemen? Dan ben je aan het juiste adres, want we zullen jou een aantal tips geven waarmee je goed voorbereid kunt beginnen aan je ontspannende dag. Van ideale leesmaterialen tot de beste kleding & schoeisel: we zorgen ervoor dat jouw tijd in de spa onvergetelijk wordt.  

Slippers, badkleding en de juiste outfit

Wanneer je naar een spa gaat, kun je het beste kiezen voor kledingstukken die erg comfortabel zijn, zoals een t-shirt of een casual overhemd. Uiteraard is zwemkleding ook belangrijk en vergeet natuurlijk je handdoek niet. Eveneens mogen slippers nooit ontbreken wanneer je naar de spa gaat.  Het is zonder twijfel een goed advies om slippers mee te nemen die comfortabel zitten en voldoende grip bieden op de gladde vloer.

Jouw eigen doucheproducten zijn altijd de beste

Wanneer je naar de spa gaat, hoef je natuurlijk niet de producten te gebruiken die in de sauna verkrijgbaar zijn. Als je je beter voelt met jouw doucheproducten, kun je die meenemen. Naast shampoo, conditioner en douchegel raden we je ook aan om bodylotion en een moisturizer voor het gezicht mee te nemen. Dit zorgt voor de nodige verzorging na een ontspannende spa dagje.

Niet te zwaar eten

Als je lekker wilt gaan ontspannen, is het aanbevolen om geen grote maaltijden of alcohol te consumeren. Wanneer je dit wel doet, kan het moeilijker worden om je echt goed te ontspannen en van de sfeer te genieten. Kies daarom bij voorkeur voor lichte maaltijden zoals salades en andere gezonde snacks zoals een bakje vers fruit. Qua drank kun je kiezen voor water, maar vergeet ook niet voldoende suikers tot je te nemen, bijvoorbeeld in de vorm van vers fruitsap. Het kan anders dat je flauw valt door de warmte.

Leun achterover met een boek of tijdschrift

Naast het meenemen van jouw eigen doucheproducten kun je natuurlijk een boek of tijdschrift lezen in de spa. Het is namelijk ideaal om ook het laatste boek van jouw favoriete schrijver te lezen, terwijl je lekker aan het ontspannen bent. Bovendien kun je met de nieuwste tijdschriften op de hoogte blijven van bijvoorbeeld de modetrends en de leukste evenementen. En het allerbeste is dat je misschien mensen tegenkomt, met wie je gesprekken kunt voeren over de boeken en tijdschriften die jij interessant vindt.