Nieuwe huidbehandeling ThermaVein nu ook in Nederland

Heb je last vaan een slechte huid, bijvoorbeeld door rosacea of andere huidaandoeningen zoals pigmentvlekken of rode vaatjes die vervelend zichtbaar zijn? Voorheen moest je dan vaak een vrij ingrijpende behandeling ondergaan om hiervan af te komen. Echter is er nu een nieuwe methode beschikbaar die in Nederland nu ook zijn intrede heeft gemaakt, namelijk ThermaVein.

Wat is ThermaVein?

ThermaVein is een nieuwe methode van huidbehandeling die zijn oorsprong kent in Engeland. Gezien het succes van de behandeling is deze nu ook in de rest van de wereld aan een opmars bezig. De vraag is natuurlijk wat ThermaVein dan anders maakt van een zware huidingreep.

De ThermaVein methode bestaat uit twee delen. Ten eerste wordt er met uiterst dunne naaldjes gewerkt die heel kort en snel de ader als het ware legen. In de tweede stap wordt er kort een warmtestoot op dezelfde plek gegeven. Hierdoor sluit de ader zich. Na verloop van tijd zal de huid deze lege adertjes vanzelf afstoten.

Het voordeel van een ThermaVein behandeling is niet alleen dat deze eenvoudig is uit te voeren en relatief weinig tijd in beslag neemt, maar ook dat de behandeling geheel pijnloos is. Dit is uiteraard erg prettig omdat dit de ingreep een heel stuk toegankelijker maakt.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

De behandeling is snel en effectief uit te voeren. Wanneer je bij de arts komt zal deze allereerst de huid goed schoonmaken en vervolgens de behandeling uitvoeren. Binnen slechts een kwartier is de behandeling in 99 procent van de gevallen al klaar. Er is geen sprake van nabehandeling en er zullen geen littekens zichtbaar zijn. In slechts enkele gevallen kunnen er wat kleine korstjes ontstaan.

Waar kan ik een ThermaVein behandeling laten verrichten?

Gezien de behandeling vrij nieuw is, is deze nog niet bij alle klinieken in Nederland af te nemen. Op dit moment kan alleen bij Huisartskliniek in Westervoort een ThermaVein behandeling worden uitgevoerd. Bekijk de site voor actuele prijzen en acties.