Moeder en dochter dagjes uit

Wat is er nou leuker dan een dagje opstap als moeder en dochter? Een ideaal moment om jullie band te versterken door er samen op uit te gaan. Toch is het best lastig, zeker wanneer uw dochter nog jong is, om een leuk uitstapje te vinden. Het zwembad en de binnenspeeltuin heb je inmiddels wel gezien. Wat zijn nou echt leuke dingen om eens samen te doen? Hieronder vind je een paar leuke tips!

Bezoek een museum

 

Waarschijnlijk staat je dochter niet te popelen om een museum te bezoeken. Toch is het vaak erg leerzaam en kan het een erg leuke ervaring zijn. Er zijn tegenwoordig veel verschillende musea die zich speciaal richten op kinderen. Door het organiseren van activiteiten en door rollenspellen worden de kinderen erg betrokken en gaandeweg zullen ze er veel van leren. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het Openlucht Museum in Arnhem, een cultuurhistorisch museum waar je voor eventjes terug gaat in de tijd.

 

Shoppen in een leuke stad!

 

Ga eens een lekker dagje winkelen in een leuke stad waar jullie beide niet vaak zijn geweest. Bijvoorbeeld Utrecht, door de recente renovaties in Hoog-Catherijne is dit inmiddels de ideale plek om te winkelen geworden, ook voor kinderkleding. Een groot deel van de winkels is overdekt, maar ook rondom de Oudegracht vind je ontzettend veel leuke winkels. Utrecht is ideaal met kleine kinderen omdat de winkels dicht bij elkaar liggen, je hoeft dus niet eindeloos te lopen of met het OV te reizen om een goede winkelstraat te vinden! Daarnaast heeft Utrecht ook alle grote winkelketen zoals H&M, Zara, Bershka, The Sting en zelfs een Primark waar je de leukste kinderkleding kan vinden.

 

Uitstapje naar de natuur

 

Je kan het natuurlijk ook wat dichter bij huis zoeken, een uitstapje hoeft immers niet altijd perse ver weg te zijn of veel geld te kosten. Kinderen hechten vaak al veel waarde aan simpelweg tijd doorbrengen met hun moeder.  Een leuk idee is om samen de natuur op te zoeken, wat dacht je van een lange boswandeling? Naar het strand of samen naar de hei? Niet alleen is het super gezond, het is ook nog eens gratis en een heerlijk moment om samen van te genieten.