Microneedling


Een microneedling behandeling is een behandeling waarbij een Dermapen wordt gebruikt. Deze Dermapen perforeert de huid met fijne naalden op een hele gecontroleerde en zachte manier. Hierdoor worden er kleine beschadigingen in de huid gemaakt en wordt de huid getriggered om elastine en collageen aan te maken. De buitenkant van de huid blijft onbeschadigd en aan de binnenkant ontstaat een ontstekingsreactie waardoor er in de huid een genezingsproces tot stand komt. Na de microneedling behandeling wordt de huid een beetje rood en er is kans dat de huis een beetje op gaat zwellen. Ook kan de huid gaan schilferen maar deze reacties zijn meestal binnen twee dagen alweer weg. Na deze twee dagen zul je niet meteen resultaat zien. Dit is omdat het ongeveer zeven weken duurt om collageen en elastine aan te maken. De duur van het resultaat hangt dan ook af van het herstellend vermogen van de huid. Het aanmaken van elastine en collageen kan nog maandenlang na de behandeling doorgaan en hierdoor krijgt de huid een gezondere, strakkere en gladdere huid naarmate de tijd verstrijkt. 

H2 Voordelen van Microneedling

Er zijn veel verschillende reden waarom mensen een microneedling behandeling ondergaan. Omdat de Dermapen voor alle huidtypes gebruikt kunnen worden is deze behandeling ook niet aan één doelgroep gebonden. Daarnaast is de behandeling ook niet seizoensgebonden en kan hij het hele jaar door uitgevoerd worden. Het is een geheel veilige behandeling en het is van korte duur. De voordelen van een micorneedling behandeling zijn: 

  • Een egalere huid
  • Een verstevigde huid
  • Minder diepe rimpels
  • Verminderen van pigmentvlekken
  • Oppervlakkigere littekens van Bijvoorbeeld acné
  • Poriën die verfijnd worden
  • Vermindering van striae
  • Minder doffe huid
  • Minder grove huidstructuur

H3 Het ontstaan van Microneedling

Microneedling is nog een vrij nieuwe techniek die wordt gebruik om de huid te verbeteren. Echter is de basis van het microneedling al eeuwen oud. Vroeger werden wonden namelijk al doorgeprikt om bijvoorbeeld het vocht eruit te halen. Dit werd ook gedaan bij gezwellen om de druk eraf te halen. In de laatste jaren is er een methode ontwikkeld voor huidverbetering met kleine naalden. In 1980 werd ontdekt dat medicaties sneller werden geabsorbeerd als er het in de bovenste laag van de huid toegediend werd in plaats van het slikken van pillen of een diepe injectie. Ook is het minder pijnlijk om medicatie toe te dienen met kortere naalden omdat deze de diepere zenuwen niet raken. Zo begon een Canadese chirurg genaamd DR. Andre Camirand een tattoo apparaat te gebruiken zonder inkt om littekens te verminderen. Na elke behandeling zag hij dat de huid zachter werd en het pigment weer terugkwam. Echter werd zijn manier niet door vele doktoren gebruikt aangezien de behandeling veel moeite kostte en het maar met één naald werd gedaan. Hierna werd een Dermaroller uitgevonden door Horst Liebl. Dit is een roller met kleine naaldjes die je handmatig over de huid heen kan rollen. Later ontwierp hij het eerste microneedling apparaat waarbij er meerdere naaldjes tegelijk de huid ingaan. Dit werkte veel sneller dan het tattoo apparaat dat maar met één naald werkt. In 2000 werd de Dermaroller op de markt gezet. Zo zijn er ook microdermabrasie behandelingen, dit lijkt een klein beetje op de behandeling. Deze behandeld gemakkelijk grote delen van de huid. Naarmate de populariteit hiervan steeg is het apparaat ontworpen en op de markt gezet. De laatste 5 jaren is deze behandeling steeds populairder geworden omdat het een goede manier is om littekens, striae, huidveroudering en pigmentvlekken te behandelen