Met deze 5 tips zeg je vaarwel tegen fruitvliegjes en muggen.


Wie houden er net zoveel van de zomer als wij? Helaas, de fruitvliegjes en muggen. Het is niet alleen vervelend en vies, ze kunnen ook je planten vernietigen. Ze zijn vaak te vinden bij huisplanten en in het bijzonder tot fruit en groenten. Ze zijn niet vaak alleen want ze vermenigvuldigen zichzelf enorm snel, tijd dus om ze aan te pakken.

Het meest eenvoudige, start bij het weggooien van rottend fruit en groente. Net als de volle vuilniszakken of plakkerige aanrechten. Maak het schoon en controleer of je niets vergeten bent. Net als lege glazen, maak deze schoon of breng ze naar de glasbak. Fruitvliegjes zijn gek op iets zoets of iets wat vochtig is. Dus zorg ervoor dat je dit niet open in huis hebt staan. Met deze tips zal het zeker een stuk minder worden. 

  1. Doe direct de afwas
  2. Sluit deksels op potjes goed af
  3. Controleer je groente en fruit
  4. Maak en houdt de keuken schoon
  5. Vervang oude schoonmaakdoekjes en sponzen

Het lijkt allemaal redelijk eenvoudig, maar heb je eens haast en vergeet je de afwas te doen? Dat is prettig voor de fruitvliegjes, maar niet voor jou. Als je iets meer aandacht besteedt aan het schoonmaken en alles meteen opruimen. Dan voorkom je rotzooi, viezigheid en als je dan thuis komt is het nog steeds schoon en biedt je de fruitvliegjes en muggen geen kans. Je kan dan na het avondeten heerlijk uitrusten zonder je te irriteren aan de vliegjes, nog een pluspunt voor je gezondheid

Wees zorgvuldig en oplettend
Laat de ramen en deuren niet zomaar open staan, het is heel prettig om een fris windje binnen te krijgen maar de vliegen hebben zo ook de gelegenheid om binnen te komen. Je kan beter gebruik maken van een airco en een vliegendeur. Dan kan je de deur op een kiertje houden. Vergeet ook niet om een vliegenmepper in huis te halen, eventueel een elektrische om de vliegjes die je al in huis hebt te doden. Al met al, houdt het huis gewoon schoon door even met de stofzuiger door het huis te gaan of een grote schoonmaak. Op deze manier voorkom je de fruitvliegjes en muggen enorm.