Healing

Healing is een vaak voorkomend begrip die vooral gebruikt wordt in de alternatieve geneeskunde. Healing komt van het Engels en betekend helen. Iets wat stuk is, weer repareren of fixen. Onder healing verstaan we zowel de zelfgenezing van zowel lichamelijke of geestelijke trauma’s. Het energieveld in ons lichaam weer in balans brengen door aanwending, hulp of gebruik van de kosmische energie.

 

Healing en kosmische energie

 

Achter deze alternatieve geneeswijze zit het spirituele geloof dat ieder deel uitmaakt van één geheel en dat wij tot de kosmische energie behoren. Als de energie in je lichaam uit balans is , dan kunnen er zich emotionele of fysieke trauma’s voordoen door blokkades die er optreden in je energiestroom. Healing helpt om deze blokkades de deblokkeren door gebruik van kosmische energie zodat de energiestroom weer vrij kan stromen. Het helpt vooral bij loslaten van pijnen in het verleden waardoor de blokkades optreden.

 

Werkwijze healing

 

Er zijn verschillende vormen van healing waar het aura of de chakra’s centraal staan om de healing te starten. Meestal lig je op een tafel in een rustgevende ruimte waar de healer door middel van je hand vast te nemen, energie laat stromen naar jouw lichaam. Het is normaal dat je na de sessie emotioneel of in de war voelt, dat de pijn even wat erger wordt of dat je ook helemaal niets voelt.

 

Soorten healing

 

Chakra en aura healing:

Bij een aura healing zit je op een stoel met de voeten plat op de grond om goed contact te houden met de aarde. Je aura wordt gelezen om na te gaan waar de blokkades zich voordoen in de verschillende chakra’s.

 

Reiki:

Bij Reiki wordt de energie van buitenaf doorgegeven door middel van handoplegging. Het doel is ook om opnieuw een evenwicht te brengen in geest en lichaam.

 

Er zijn nog andere alternatieve geneeswijzen die gebruik maken van de kosmische energie om mensen te helen.