Geef je zelfvertrouwen een boost!

Ontzettend veel mensen, en dan voornamelijk vrouwen, hebben last van een grote onzekerheid over zichzelf. Maar waarom zijn we daar toch zo gevoelig voor? We zijn niet snel tevreden met ons zelf. Deels is dit te wijten aan de prestatie maatschappij waarin we leven. Maar gelukkig kunnen we ook zelf iets doen om een beter zelfvertrouwen te krijgen. En daarbij: het leven is vele malen leuker als je tevreden bent met jezelf en het leven dat je gekregen hebt!

7 Tips om je zelfvertrouwen te vergroten

Omdat velen toch wel behoefte hebben aan tips voor een groter zelfvertrouwen, heb ik een aantal praktische tips uitgewerkt voor je. Sommige zijn voor de hand liggend, sommige minder. Maar het is belangrijk dat je er aan herinnert wordt en er iets mee kunt gaan doen.

1. Zorg dat je fit bent

Een gezond voedingspatroon en voldoende beweging zullen zorgen voor meer energie. Door deze energie ben je in staat om meer leuke dingen te doen, waar je zekerder van wordt. Daarnaast geeft het gelukshormoon Endorfine je een fantastisch en energiek gevoel.

2. Accepteer jezelf

Als je niet tevreden bent met jezelf, ga je ook nooit zelfvertrouwen krijgen. Ga elke dag voor de spiegel staan en zeg een aantal keer ‘’Ik hou van mezelf’’ of ‘’Ik ben goed zoals ik ben’’. Het klinkt best raar en ongemakkelijk, maar na een week merk je gegarandeerd al verschil in je zelfvertrouwen!

3. Luxe lingerie

Hier denk je misschien niet meteen aan, maar ik durf te wedden dat het je een grote zelfvertrouwen boost geeft! Jezelf (letterlijk) blootgeven aan je partner in een luxe lingerie setje verhoogt je gevoel van zekerheid. Je krijgt complimenten en voelt dat je er mag zijn!

4. Presenteer!

Ga die doodenge angst gewoon eens aan en presenteer. Begin in kleine vertrouwde groepen en breidt uit naar grotere onbekende groepen mensen. Je zult na een tijdje echt verschil merken dat je steeds zekerder je verhaal zult vertellen.

5. Een zelfverzekerde houding

Een voorovergebogen houding straalt onzekerheid uit. Hierdoor ga je jezelf ook automatisch zo voelen. Maak jezelf attend op je houding en ga elke keer rechtop zitten/staan. Je bent voor je gevoel meer aanwezig, maar dat geeft juist de zelfvertrouwen boost die je nodig hebt!

6. Wax jezelf

Een goed verzorgde huid en lichaam doet wonderen. Door jezelf regelmatig in te smeren met bodylotion en jezelf laat waxen, zul je merken dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Je hebt niks om je (onbewust) voor te schamen en voelt jezelf stukken aantrekkelijker.

7. Werk direct alles af

Iedereen houdt van een opgeruimde omgeving en hoofd. Als je dingen maar blijft uitstellen, zal het zich in je hoofd opstapelen. Je zult merken dat je meer vrijheid voelt als je gewoon direct alle taken af werkt! Wanneer je het meteen doet, is het maar een klein ding. Maar hoe langer je wacht, hoe erger je er tegenop ziet en hoe sneller je negatiever over jezelf gaat denken!