Dit moet je weten voordat je je eerste tattoo gaat zetten

Tattoos, ze zijn tegenwoordig helemaal hip. Je ziet ze overal voorbij komen. In je vriendengroep, op het werk, bekende Nederlanders hebben tatoeages. Zit jij er ook aan te denken om een tattoo te laten zetten? Je eerste tattoo zetten is wel een big deal. Het is een hele nieuwe ervaring en je gaat wel iets op je lichaam zetten wat er nooit meer af gaat. Denk daarom eerst altijd heel goed na voordat je daadwerkelijk een tattoo laat zetten.

Research naar tattoos

Voordat je naar de tattooshop rent, is het belangrijk dat je zeker weet wat voor tattoo je wilt. Misschien is er onlangs iets gebeurd en wil je dit laten verenigen op je lichaam. Denk bijvoorbeeld aan de geboorte van je kind of het overlijden van een belangrijk persoon. Wil jij een tattoo zetten voor de leuk? Dan kun je op internet research gaan doen naar tattoos. Op Pinterest is veel inspiratie te vinden. Er is voor ieder wat wils. Kies ook vooral iets dat echt bij je past en waar je niet uitgekeken op raakt. Je moet er nog wel voor de rest van je leven tegen aan kijken.

Wil jij een echt meesterwerk op je lichaam? Een echte unieke tattoo moet je laten zetten door een creative artist. Er zit bijvoorbeeld een Tattoo shop in Apeldoorn die gespecialiseerd is in het zetten van creatieve custom tattoos.

Voorbereiding is het halve werk

Het klinkt zo cliché, maar het is wel echt waar: voorbereiding is het halve werk. Als je een grote tattoo wilt laten zetten, kan het nog een hele lange klus worden. Het is dan ook belangrijk dat je je hier goed op voorbereidt. Probeer ook niet te stressen. Dit kan het moeilijker maken om rustig en stil te blijven zitten. Ook wordt de kans op flauwvallen een stukje kleiner. Neem ook zeker goede voorbeelden mee naar de tattooshop. Als je bijvoorbeeld een foto wilt laten tatoeëren, dan is het handig dat je een scherpe foto meeneemt.

Het gaat pijn doen

Sommigen gaan bijna dood van de pijn en anderen vinden het alleen een vervelend gevoel, maar één ding is zeker: het gaat pijn doen. De hoeveelheid pijn hangt af van je pijngrens en van de plek waar je de tattoo laat zetten. Gevoelige plekken zijn bijvoorbeeld de voeten, handen, ribben en de ruggenwervels. Wil je net een tattoo laten zetten op je hand? Ga deze plek niet uit de weg omdat het gevoelig is, maar wees er wel op voorbereid. Dan kan het alleen nog maar meevallen.