De voordelen van verschillende spa-behandelingen

Spa

Af en toe is het gewoon belangrijk om jezelf eens flink te verwennen. Alleen daarom is het al heerlijk om af en toe naar een spa of wellness centrum te gaan. Een lekker dagje weg, alleen of met een vriendin, compleet ontspannen, genieten van het zwembad, de sauna, een massage. Maar daarnaast hebben deze spa-behandelingen natuurlijk ook talloze lichamelijke voordelen. Hier lees je welke lichamelijke voordelen spa-behandelingen hebben. Geniet ervan en verwen jezelf op een heerlijke spa-behandeling, wat helemaal niet duur hoeft te zijn!

1. Haar
Voor veel vrouwen is het haar en het kapsel een van de meest belangrijke dingen aan hun uiterlijk. Dat is niet gek, het is een van de dingen die je het eerst aan iemand ziet en een van de meest prominente manieren om je persoonlijkheid in je uiterlijk te laten weerspiegelen. Goed voor je haar zorgen is dan ook enorm belangrijk. Neem af en toe een haarmasker en laat een professionele kapper het goed bijwerken.

2. Gezicht
De huid van je gezicht verzorgen is natuurlijk enorm belangrijk. Je gezicht is constant blootgesteld aan alle invloeden van buiten; de kou, de zon, viezigheid, en ga zo maar door. Om je huid hier zo lang mogelijk gezond en jong eruit te laten zien, is het zaak dat je je huid dagelijks goed reinigt, uiteraard. Een vocht inbrengende crème is onmisbaar, evenals een goede scrub, minstens twee keer per week. Daarnaast is het aan te raden om regelmatig een specialist te bezoeken om je huid eens goed onder handen te nemen, te reinigen en je te laten adviseren over de verzorging.

3. Massage
Massages worden door sommigen zwaar onderschat. Regelmatig een massage ondergaan heeft veel meer voordelen dan slechts stijve spieren losmaken. Het bevordert namelijk ook de bloedsomloop, verlaagt het cortisol niveau en versterkt je witte bloedcellen en daarmee dus ook je weerstand. Daarnaast vermindert het migraines en verbetert het de slaap. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vooral een stevige massage deze voordelen biedt.

4. Sauna
Sauna’s zijn op zoveel manieren enorm goed voor je lichaam. Door de hitte en het zweten, zweet je allereerst alle gifstoffen uit je lichaam. Een droge sauna bevordert je bloedsomloop waardoor spanning in de gewrichten vermindert en pijnlijke spieren verlicht worden. Sauna’s kunnen ook erg goed zijn voor mensen die leiden aan chronische pijnen en artritis.

5. Body Scrub
Af en toe je gehele huid eens goed laten reinigen door middel van een body scrub is een van de heerlijkste dingen die er is. Na een fatsoenlijke scrub voel je je gegarandeerd weer als herboren. Je huid zal je ongelooflijk dankbaar zijn. Alle poriën weer open en helemaal schoon. Je dode huidcellen worden verwijderd. Er zijn bovendien verschillende soorten scrubs, van reinigend tot vocht inbrengend. Of laat je een keer schoon scrubben bij een traditionele hammam!

6. Cupping
Cupping is een eeuwenoud Oosters traditioneel medicijn, oorspronkelijk uit China maar ook enorm algemeen in de rest van Azië. Vanuit daar heeft de traditie nu inmiddels Europa bereikt en is het ook in Nederland te doen. Hierbij zet een therapeut verwarmde kopjes op je rug. Door de hitte wordt je huid vacuüm gezogen in de kopjes. Deze bijzondere therapie heeft verschillende lichamelijke voordelen, waaronder het verlichten van stijve spieren, vermoeidheid, migraines, reuma en cellulitis.