De beste natuurlijke haarverzorging


Je haar krijgt door alle verzorgingsproducten en het weer dagelijks heel wat te verduren. Daarom is het ook belangrijk dat jij je lokken ook genoeg de tijd geeft om te herstellen. Om je haar een handje te helpen, kan je gebruikmaken van natuurlijke haarverzorging. Vaak heb je in huis al de benodigde middeltjes om een haarmasker te maken en ook voor je haardos een andere kleur geven is er een goed alternatief. Wij vertellen je graag meer over in dit blog.

Zelf een haarmasker maken

Je lokken elke dag wassen is niet nodig, hoogstens één tot twee keer per week is voldoende. Geef je haardos daarnaast een extra boost met een haarmasker. Deze zijn verkrijgbaar bij de drogist, maar je kan ook zelf heel eenvoudig een haarmasker maken. Het enige wat je nodig hebt is een avocado, wat olijfolie en een eierdooier. Snijd de avocado helemaal fijn en stop dit in de blender, maak het mengsel af door hier twee eetlepels olijfolie en een eierdooier aan toe te voegen. Dit masker is vettig, dus breng het niet al te royaal aan. De haarpunten goed insmeren en de rest gelijkmatig over het hoofd is voldoende. Laat het masker een half uur inwerken en spoel het vervolgens uit met lauw water. Je zult zien dat je haar gelijk zachter en minder droog aanvoelt.

 

Haarelastiekjes

Het is dan wel geen verzorgingsmiddel, maar wist je ook dat haarelastiekjes een grote rol spelen op het gebied van haarverzorging? Het elastiekje te straks om je lokken draaien kan als gevolg hebben dat je haar sneller afbreekt. Draag daarom het liefst haarelastiekjes zonder een metalen tussenstuk of ga op zoek naar een bobble. Dit type haarelastiekje heeft wel wat weg van een telefoonsnoer en rekt altijd goed mee, zonder een afdruk achter te laten in je lokken. Hiermee kan jij je haar gerust in een staart of een knot draaien.

 

Kies voor de juiste verf

Om je haardos een andere kleur te geven, heb je haarverf nodig. Pak dit verstandig aan en laat dit doen door de kapper. Deze specialist gebruikt de nodige producten zodat je haar niet kan beschadigen door alle aanwezige stoffen in de verf. Wil je toch het liefst zelf je haar verven? Kies dan voor natuurlijke haarverf. Het pigment is net zo sterk, alleen is de haarkleuring gemaakt van natuurlijke producten die niet schadelijk zijn voor je haar, zoals organische kruidenextracten.