Behandeling bij spoedgevallen


Wanneer je plotseling acute pijn hebt aan je gebit of aan je kaken dan is het wellicht verstandig om contact op te nemen met de tandarts. Het is belangrijk dat je dan vroegtijdig belt zodat je zo snel mogelijk geholpen kan worden.

Welke tandarts moet ik dan contacten?

In veel gevallen hebben de tandartsen in de regio onderlinge afspraken met elkaar over wie de spoeddiensten draait. Het is verstandig om je eigen tandarts na te vragen wat er gedaan moet worden in het geval van een spoedbehandeling. Wellicht draait je eigen tandarts wel de spoeddienst. Vooral in de grotere steden zijn er meerdere spoedtandartsen te vinden. Kom je bijvoorbeeld uit Amsterdam? Doe dan ook goed onderzoek naar welke tandarts bij spoed in Amsterdam moet hebben.

Wanneer kom ik aanmerking voor een spoedbehandeling

Normaal gesproken wanneer je acute pijn hebt aan het gebit, kom je in aanmerking voor een spoedbehandeling. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om een afgebroken tand, uitgevallen tand en kiespijn. Hiervoor moet uiteraard wel eerst contact worden opgenomen van de dienstdoende tandarts. Zij bepalen vervolgens of je in aanmerking komt voor een spoedbehandeling en hoe snel je aan de beurt bent. Z moet bijvoorbeeld een uitgevallen tand het liefst al binnen 60 minuten terug worden geplaatst.

Wat heb je nodig bij een spoedbehandeling?

Op het moment dat je een spoedbehandeling hebt ondergaan dan is het belangrijk om geld mee te nemen. Vooral wanneer je een spoedbehandeling ondergaat bij een andere tandarts is het belangrijk om geld mee te nemen. Dan moet er namelijk altijd direct betaald worden. Wanneer het uw eigen tandarts is heeft u wellicht nog een kans dat hier een rekening voor gestuurd kan worden. Daarnaast is het ook belangrijk om een legitimatie en  zorgverzekeringpasje mee te nemen.

Contact met de zorgverzekering

Voor het kostenplaatje is het verstandig om achteraf contact op te nemen met de verzekering. Wellicht wordt alles of een deel ervan vergoed door de zorgverzekering. Dit is vaak afhankelijk van het type verzekering dat je hebt.