Alles wat je nog niet wist over zwangerschapstesten


Het gebruik van een zwangerschapstest kan behoorlijk spannend zijn! Zowel als je er bewust voor hebt gekozen om zwanger te worden, als ook wanneer je onbewust zwanger bent geraakt. In dit artikel vertellen we je meer over de werking van de zwangerschapstest, de plek waar je deze kunt bestellen en het meest geschikte moment om deze te gebruiken. Aan welke symptomen kun je herkennen, dat je mogelijk zwanger bent? Bekijk hier meer informatie over zwangerschapstesten en alles wat met zwanger zijn te maken heeft.

Het gebruik van een zwangerschapstest

Er zijn verschillende symptomen, die als eerste signaal kunnen dienen om op te merken dat je mogelijk zwanger bent. Zo kunnen je borsten steeds gevoeliger worden, kun je een misselijk gevoel ervaren tijdens het eten, enzovoorts. Vanzelfsprekend is ook het uitblijven van je menstruatie een zeer goede indicator van een mogelijke zwangerschap. Heb je momenteel te maken met een of meerdere van deze symptomen? In dat geval kan het gebruik van een zwangerschapstest de overweging waard zijn. Doe dit niet alleen, maar altijd met een familielid of je partner in de buurt. Het kan een emotioneel moment opleveren, wanneer je weet dat je zwanger bent.

Een zwangerschapstest kun je gewoon thuis uitvoeren

Voor het uitvoeren van een zwangerschapstest hoef je de deur niet uit! Wist je dat je deze testen zelfs online kunt bestellen? Lees voor het gebruik van de test altijd eerst de gebruiksaanwijzing door. Een zwangerschapstest kijkt naar de concentratie van het hormoon hCG in je urine. Op het moment dat je eicel bevrucht is geraakt door een mannelijke zaadcel, zal je lichaam dit hormoon aan gaan maken. Je kunt de test gebruiken terwijl je naar het toilet gaat, maar bijvoorbeeld ook eerst urine opvangen in een potje. Je steekt de test vervolgens in dit potje.