Aandachtspunten bij het nemen van hairextensions


Hairextensions voordeel

Hairextensions zijn ideaal als je van jezelf geen vol of dik haar hebt. Door dan extensions te gebruiken kun je een prachtige bos haar creëren. Ook als je die van nature niet hebt. Fijn aan extensions is ook dat er veel keuze is op dit gebied en dat hairextensions beter betaalbaar worden. Maar wat zijn de belangrijkste aandachtspunten als je hairextensions wilt kopen?

Frequentie van het gebruik van hairextensions

Een belangrijke vraag is hoe vaak je de hairextensions wilt gebruiken. Het antwoord bepaalt namelijk of je beter voor 100% echt haar kunt gaan of dat synthetisch haar – ofwel kunsthaar – een slimmere keuze is. Kies je voor incidenteel gebruik, bijvoorbeeld omdat je een andere look voor carnaval wilt creëren, dan zijn synthetische extensions te overwegen. Het voordeel bij synthetische hairextensions zit hem in de prijs, die lager ligt dan natuurlijke extensions. Een nadeel van ‘nepharen’ is wel dat ze minder lang meegaan dan 100% Human Hair, namelijk maximaal 3 tot 4 maanden. Maar ondanks deze kortere levensduur zijn synthetische hairextensions wel een stuk voordeliger als je ze toch maar een aantal keer wilt gebruiken.

Wanneer je de extensions in het dagelijks leven wil gaan gebruiken, dan zijn echte mensenharen een slimme keuze. Deze 100% Human hair extensions zien er namelijk natuurlijker uit en ogen mooier dan synthetische extensions. Je betaalt hiervoor wel meer omdat het écht haar betreft, maar het feit dat je extra stijlvol voor de dag komt compenseert dit ruimschoots. Of je nu kiest voor 100% Human Hair of synthetische extensions: let erop dat beide soorten hairextensions verzorging nodig hebben om mooi te blijven.

Mogelijkheden aanbrenging

Een echt hairextensions voordeel is dat er diverse mogelijkheden zijn om ze aan te brengen, en: jij kiest welke toepassing je het prettigste vindt! De mogelijkheden qua bevestiging zijn wax/bonding, invlechten, Wire Hair, Tape extensions en Clip in Extensions. Bij wax of bonding wordt en speciale lijm gebruikt. Hierdoor kun je de hairextensions lang dragen. Nadelig is dat verwijderen niet zomaar mogelijk is en er lijmresten achter kunnen blijven.

Bij invlechten worden de extensions in jouw natuurlijke haar gevlochten. Lang dragen is hierdoor geen probleem en ook worden geen chemicaliën gebruikt, maar wel kan het vlechten te strak gebeuren met hoofdpijn als gevolg.

Een fraaie optie is Wire extensions. Hierbij worden de extensions als een volle haren mat via een dunne draad onder jouw natuurlijke haar aangebracht. Voordelen zijn het mooie resultaat, de snelle plaatsing en de onschadelijkheid. Nadelig is de hoge prijs van dit type hairextensions.

Tape extensions zijn aan te brengen door middel van het plakken van een stukje tape met de extensions op ongeveer 1 centimeter van de hoofdhuid. Ze blijven ongeveer vier weken goed zitten, waarna de extensions gemakkelijk te hergebruiken zijn. Ondanks dat deze extensions wat duurder zijn kun je ze dus bij goede verzorging wel lang gebruiken.

Ten slotte zijn er nog de Clip in Extensions. Via clips bevestig je de extensions eenvoudig in jouw eigen haar. Prettig is de eenvoud van aanbrengen, de goede hechting en de voordelige prijs voor dit soort extensions. Nadelig is wel dat Clip in Extensions lastig te stylen zijn en dat de kwaliteit niet altijd even oké is.